ΑΙΓΑΛΕΩ : ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ – ΜΙΑ ΠΟΛΗ

Ο Αθλητικός Όμιλος Αιγάλεω αποτελεί το καμάρι της πόλης του Αιγάλεω έχοντας αριθμό Μητρώου στην Ε.Π.Ο. το 129. Επίσημο έτος ίδρυσής του είναι το 1946, έμβλημά του είναι ο θυρεός (τον οποίο σχεδίασε ο αείμνηστος Αιγαλιώτης εικαστικός καλλιτέχνης Ιωάννης Ρουσινέλης) και χρώματά του είναι το γαλάζιο και το λευκό.

Ο Όμιλος διατηρεί τέσσερα ενεργά τμήματα: ποδοσφαίρου ανδρών, καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) ανδρών, πετοσφαίρισης (βόλεϊ) γυναικών και κολύμβησης, όπως και Ακαδημίες. Από τα τέλη της δεκαετίας του ‘40 έως και τα τέλη της δεκαετίας του ‘80 διατηρούσε και τμήμα βόλεϊ ανδρών, το οποίο στη συνέχεια διαλύθηκε, ενώ κατά το παρελθόν διατηρούσε και τμήμα στίβου.

Στην αρχή της δεκαετίας του ‘70 ο σύλλογος επιχείρησε να δημιουργήσει τμήμα χειροσφαίρισης (χάντμπολ) που θα ήταν το πρώτο στην Ελλάδα αλλά η προσπάθεια ναυάγησε.

Η ποδοσφαιρική ομάδα χρησιμοποιεί ως «έδρα» για τους αγώνες της το Δημοτικό Γήπεδο (14.000 θέσεων) το οποίο από το έτος 1988 φέρει τιμητικά το όνομα του δημάρχου Σταύρου Μαυροθαλασσίτη (1898 – 1986). Από την πλευρά τους, τα τμήματα καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης καθώς και των αντίστοιχων τμημάτων ακαδημιών χρησιμοποιούν το Δημοτικό Γυμναστήριο «Σταύρος Βενέτης» χωρητικότητας 1.200 θέσεων, που αντλεί το όνομά του από τον αθλητή και παράγοντα του συλλόγου Σταύρο Βενέτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2009. Στο ίδιο χώρο βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, όπου γυμνάζονται οι αθλητές του αντίστοιχου τμήματος.

ΠΗΓΗ : ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ