ΑΙΓΑΛΕΩ και Βόλεϊ

voley-promo-ao-aigaleo-head

Σημαντικά βήματα προόδου έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια και το γυναικείο βόλεϊ του σωματείου, το οποίο στα μέσα της δεκαετίας του ’90 (1994-95) έφτασε μέχρι την Α2′ Κατηγορία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.)

Την περίοδο 2000-01 κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής Αττικής (Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.) και ανήλθε στη Β’ Εθνική.

Δυο χρόνια αργότερα, πέτυχε να προαχθεί στην Α2 κατηγορία στην οποία μετείχε για έξι συνεχείς περιόδους, έως και τη σεζόν 2008-09, οπότε υποβιβάσθηκε, επιστρέφοντας στο τοπικό πρωτάθλημα.

Αξιοσημείωτη ήταν, επίσης, η επιτυχία της ομάδας Κορασίδων του συλλόγου, η οποία κατέκτησε το οικείο πρωτάθλημα για τρίτη συνεχόμενη φορά, το 2015 και για τέταρτη φορά στα τελευταία 11 χρόνια.

Πρόσφατες αγωνιστικές περίοδοι

Από την αγωνιστική σεζόν 2009-10 έως και 2011-12 η ομάδα πήρε μέρος στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας ΕΣΠΕΔΑ, τερματίζοντας στις θέσεις 5η, 3η και 7η, αντίστοιχα. Κατά την περίοδο 2012-13 ο Αιγάλεω Α.Ο. έλαβε μέρος στη διοργάνωση του 2ου Ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Γυναικών (Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.), ολοκληρώνοντας τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην 6η θέση της βαθμολογικής κατάταξης.

Στην ίδια κατηγορία συνέχισε και τη σεζόν 2013-14, τερματίζοντας στην τρίτη θέση της τελικής βαθμολογίας με 42 βαθμούς. Εντός της πρώτης τριάδας πλασαρίσθηκε η ομάδα και την περίοδο 2014-15 λαμβάνοντας μέρος, εν συνεχεία, στα «Play – Off» ανόδου για την A2 κατηγορία την οποία άνοδο και κατέκτησε.

Προπονήτρια του Τμήματος, επί σειρά ετών, διατελεί η πρώην αθλήτρια του «Αιγάλεω Α.Ο.» Αγγελική Αντωνιάδου.

ΠΗΓΗ : ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ