Τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού βάζουν φρένο σε Super League 2 και Football League.

Το απόγευμα του Σαββάτου (31/10) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Όπως ξεκαθαρίστηκε, στις περιοχές με αυξημένο κίνδυνο, θα επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων μόνο της Super League 1, της Basket League και των ευρωπαϊκών αγώνων.

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, για τον αθλητισμό, με βάση τον παραπάνω χάρτη, για τις περιοχές, που είναι στο Α επίπεδο επιτήρησης, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Επιτρέπονται προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές, μείωση στο 75% των αθλητών που λαμβάνουν μέρος, ενώ ισχύουν ειδικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες».

Όσον αφορά στις περιοχές που βρίσκονται στο Β (κόκκινο) επίπεδο: «Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας. Επιτρέπεται ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο και άσκηση σε συγκεκριμένα αθλήματα σε εξωτερικό χώρο.

Επιτρέπεται η διεξαγωγή μόνο του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Super League, πρωταθλήματος μπάσκετ Basket League, και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων Europa League, Champions League».

Με βάση λοιπόν αυτό θεωρείται αδύνατο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Super League 2 το Νοέμβριο, μια και ομάδες όπως οι Ξάνθη, Απόλλων Λάρισας, Δόξα Δράμας, Τρίκαλα και Ιωνικός βρίσκονται στην ζώνη Β, κάτι που φυσικά βάζει “μπουρλότο” και στην παρακάτω κατηγορία που έχει ακόμα περισσότερες ομάδες απο την Βόρεια Ελλάδας.

Όσον αφορά τα γυμναστήρια, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως στις περιοχές επιπέδου Α «ισχύει υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους αναμονής και τους κοινόχρηστους χώρους, όπως και στην ατομική άσκηση. Ενώ, ισχύει και ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα». Στα περιοχές επιπέδου Β «αναστέλλεται η λειτουργία των γυμναστηρίων».
Αν σκεφτεί κανείς πόσες πόλεις της χώρας είναι στο επίπεδο Β, αντιλαμβάνεται ότι τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα είναι απίθανο να διεξαχθούν οι αγώνες σε Super League 2 και Football League. Μοιραία, λοιπόν, οι δύο μικρές κατηγορίες, εκτός απροόπτου, θα ξεκινήσουν καλό… Δεκέμβριο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το καλαντάρι. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι οι μοναδικές που ακόμα δεν έχουν πάει στη σέντρα.

Γιατί εκτός απροόπτου; Πιθανόν να διεξαχθούν πρωταθλήματα που θα μπορούν να εγγυηθούν εβδομαδιαία τεστ κορονοϊού και τήρησης πολύ αυστηρών πρωτοκόλλων. Κοινό μυστικό είναι, όμως ότι ελάχιστες ομάδες των δύο μικρών κατηγοριών μπορούν να το πράξουν ελλείψει εσόδων και, φυσικά, ούτε κατά διάνοια δεν το πράττουν όλες κατά τη διάρκεια της έως τώρα προετοιμασίας τους.